projeniz için teklif alın

Talebiniz bize ulaştıktan sonra ilgili personellerimiz tarafından incelenerek en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır.

Talebi gönder Lütfen tüm alanları doldurun

Bilgi Merkezi

B2B

B2B, “Business to Business” kısaca bir firmadan diğer bir firmaya yapılan e-ticaret iş modelidir.

Limoonsoft
6/1/2019

Firmalar, tedarikçileri, bayileri ve müşterileri ile B2B yazılım çözümleri üzerinden iş süreçlerini anlık ve etkin şekilde yönetebilmektedir. Global çapta firmaların katıldığı, binlerce veya milyonlarca ürün çeşidinin bir arada olarak, alınıp-satıldığı B2B Portalları vardır. Buralarda, yerel veya global çapta satıcı firmalar ile alıcı firmalar, web sitesi üzerinden B2B e-ticaret platformu üzerinde buluşmaktadırlar. Bu platformlar, satılmak istenen ürünlerin veya hizmetlerin online olarak sergilendiği yerlerdir. Buradan, ürünler ve hizmetlerle ilgili fiyat sunma, teklif alıp-verme gibi işlemler gerçekleşmektedir. Alıcılar da, satıcılar da teklif edilen ürünleri ve fiyatlarını karşılıklı değerlendirme fırsatı yakalamaktadırlar.

B2B yazılım sayesinde işinizi daha iyi takip edebilir ve daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. B2B yazılım kendi firma ağınızı kolay ve etkili bir şekilde yönetmenizi sağlar aynı zamanda kaliteli B2B yazılımı sayesinde işinizi büyütme hızınız da büyük oranda artacaktır. B2B yazılım satacağınız ürünleri ya da almak istediğiniz ürünleri internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde alıp satmanızı sağlamaktadır. B2B yazılımın sağlamış olduğu en büyük kolaylıklardan bir tanesi alım satım işlemlerini internet üzerinden yaptığından dolayı daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmaktadır.

B2B yazılımını firmanıza kurulumunu yaptırdığınız takdirde telefon, fax ve e-posta gibi yöntemlerle uğraşmanıza gerek kalmamaktadır. Bu sayede zaman kaybınız neredeyse hiç olmamakla birlikte tek sistem üzerinden her farklı müşteriye farklı ürünler ve farklı fiyatlar gösterebilir diğer bayilerinize mesajlar gönderebilir şirket çalışanlarınıza yeni çalışma yöntemleri, değişiklikleri ve şirket toplantıları haber vere bilirsiniz. Bütün bu işlemleri ve bunun gibi birçok işlemi B2B yazılım sayesinde tek sistem üzerinden yapabilirsiniz. B2B yazılımı isteğe bağlı olarak geliştirilebilir ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda yeni özellikler ekleme şansınız bulunmaktadır. Şirketler arası iletişimi ve ticari ilişkilerinizi B2B yazılım sayesinde profesyonel bir şekilde oldukça hızlı bir biçimde yapabilirsiniz.

B2B yazılımın sağlamış olduğu imkânlar doğrultusunda şirket pazarlama hızınız da giderek büyüyecek ve müşteri kapasiteniz günden güne artış gösterecektir. Buna bağlı olarak şirket kârınız büyük oranda artış gösterecektir. B2B yazılımın işlem hızı ve her müşteriye farklı platformlarda ürün çeşitliliği sunduğundan müşteri memnuniyeti de en üst seviyeye ulaşmaktadır. B2B yazılım sayesinde yeni bir ürün çıkardığınız zaman çıkarmış olduğunuz bu ürünü hızlı bir şekilde piyasaya sürme imkânınız bulunmaktadır. B2B yazılımı sayesinde daha az iş maliyeti ve daha az üretim maliyeti ile kâr payınızı daha üst seviyelere çıkartabilirsiniz. Bunların yanı sıra stok maliyetinde de düşüş ve müşterilerinize daha iyi servis hizmeti sunma şansınız bulunmaktadır. B2B yazılımı sunmuş olduğu bu avantajları sayesinde şirketinizi büyütmenize büyük oranda yardımcı olur ve B2B yazılımını verimli bir şekilde kullandığınız takdirde uzun vadede şirketinizi kendi alanında en üst noktalara kadar çıkarabilirsiniz. B2B yazılımı şirketinize kurulumu yapılmasının ardından geniş kitlelere ulaşacağından kısa bir süre içerisinde satmış olduğunuz ürün siparişleri giderek artış gösterecektir. Bu sebepten şirketinizin üretim bölümü çalışanlarını yeni çalışma prensibine önceden hazırlamanız gerekmektedir. Bunun sebebi ise almış olduğunuz siparişi zamanın da ve hatasız bir şekilde yetiştirmeniz gerekmektedir. Siparişlerde herhangi bir gecikme veya hata oluştuğu takdirde bu durum müşteri kaybı ile sonuçlanabilir. Yatırımınızın geri dönüşünü çok daha hızlı almaya başlamak için birlikte 24 saat yaşayan ve gelir getiren satış sisteminizi kuralım.